I april 1995 intervjuade MacWorlds amerikanska systertidning, Computerworld, Steve Jobs. Intervjun går igenom hela Steve Jobs liv från barndomsåren fram till 1995 då han arbetade med sitt datorföretag Next Computer.

steve jobs intervju

I intervjun belyser Steve Jobs bland annat hur viktigt det är med utbildning och att det finns för få kompetenta lärare i USA. När han gick i fjärde klass var han mycket nära att halka in på brottets bana om det inte var för en lärare som fick in honom på rätt spår.

– Jag är hundra procent säker, hade det inte varit för min lärare hade jag säkert suttit i fängelse nu, säger Steve Jobs i intervjun.

Han säger även att skollärare borde få bättre betalt för att locka mer kompetenta människor till skolyrket. Enligt Steve Jobs vill han att lärare ska vara lika kompetenta som de personer som arbetar för hans företag, men löneskillnaderna är för stora.

Steve Jobs tror heller inte att datorer det viktigaste i en bra utbildning, utan personer som kan väcka barnens intresse och nyfikenhet. Något som datorer inte är lika bra på, enligt Steve Jobs.

Han förutspår även att Macintosh-datorn kommer att dö inom några år under Apples dåvarande ledning med av Gil Amelio. Två år efter intervjun sparkades Amelio och ersattes av Steve Jobs som tillfällig vd.

Läs intervjun i sin helhet här.

IDG News