Tills vi har lagt vantarna på en telefon och provat den själva är detta det närmaste vi kommer att veta hur bra bilder man kan få ut av iPhone 4s nya, rejält uppgraderade kamera.

Apple har ökat kameran till 8 megapixlar, för att klara utskrifter upp till 27,6 x 20,7 centimeter med 300 dpi. Men företaget har också förstått att även vanliga konsumenter numera har insett att pixlar inte är allt, och har därför jobbat på att förbättra kameran även på andra punkter.

Ett nytt objektiv med fem linselement och bländare på f/2,4 gör både att kameran lättare kan fånga bilder i dåligt ljus och att du kan få till en viss suddighet i bakgrunderna och du fokuserar nära kameran. Tack vare en kombination av det nya chippet och ny mjukvara är kameran dessutom betydligt snabbare. 1,1 sekund ska det bara ta innan du kan ta en bild, och därefter ska du kunna fånga två bilder per sekund om du klickar snabbt.


Med fokus nära kameran kan du få till en viss nivå av bakgrundsoskärpa.

Med tanke på kameraappen Camera+ popularitet är det kanske inte så konstigt att Apples utvecklare har sneglat mot Tap tap taps kreation och lagt till funktioner som enkel redigering och möjligheten att använda volymknappen som slutarknapp.

På videosidan har Apple tack vare den nya processorn kunnat uppgradera formatet till 1080p i 30 bilder per sekund, och dessutom lägga till skakreducering.