Al Gore som tidigare var vicepresident under Bill Clinton har även suttit i Apples styrelse sedan åtta år tillbaka. Under ett tal om ledarskap i Sydafrika i går råkade han dock nämna Apples iPhone i förbifarten.

– För att inte nämna de nya iPhones som kommer att släppas nästa månad, sa Al Gore som en sidokommentar under gårdagens tal, skriver The Next Web.

Att Apple inom kort kommer att släppa en ny modell av iPhone råder det mer eller mindre ingen tvekan om längre. Det intressanta med Al Gores uttalande är att han använde plural i sin kommentar, något som skvallrar om att det kan släppas fler än en ny modell av iPhone.

Det har sedan en lång tid tillbaka ryktats om att Apple kommer att släppa en budgetversion av iPhone som i media populärt kallats iCloud iPhone. Vissa rykten säger även att det handlar om en uppdaterad version av iPhone 4 som kommer att erbjudas som ett lågprisalternativ på framförallt den kinesiska marknaden.

Senast i går rapporterade nyhetssajten All Things D att iPhone 5 kommer att lanseras den 4 oktober. Informationen baseras på uppgifter från personer som ska vara väl insatta i situationen. All Things D tillhör Wall Street Journal, och nyhetssajten har tidigare utmärkt sig för att publicera tillförlitlig information, även då den ännu inte varit officiell.