Appanero i Uppsala ligger bakom ett antal populära titlar för Apples mobila plattform, däribland Högskoleprovet, Hjärngympa och iPsykologen. Nu delar företagets vd Eric Anderbjörk med sig av sina bästa råd för hur man lyckas på App Store.

Här är några av tipsen:

1. Försök att komma på en unik idé. Kan appen dessutom lösa ett vardagligt problem för användaren är chansen till framgång stor.

2. Kolla upp konkurrensen. Finns det redan en rad liknande appar bör man antingen erbjuda något som konkurrenterna saknar eller välja ett mer gångbart namn.

3. Välj rätt kategori för appen. Till exempel är chansen större att folk laddar ner en app i kategorin ”Healthcare & Fitness” än ”Medical”.

4. Tänk globalt. Så länge du begränsar dig till den svenska marknaden finns inte mycket pengar att tjäna. Men om du kan översätta appen till andra språk ökar chansen till framgång. Se emellertid upp med taffliga översättningar från Google Translate.

5. Välj rätt målgrupp. Visst går det att skapa en app som tipsar om bingokvällar för pensionärer, men man lär knappast tjäna några pengar på det.

6. Sätt rätt pris på din app. Om konkurrenternas appar kostar sju kronor är det svårt att sätta ett högre pris på sin egen app. Erbjuder du något unikt är det emellertid lätt att ta ut ett högre pris. Man bör även ta sig en funderare på om man kan få in mer stålar genom att erbjuda själva appen gratis, men ta betalt för mer innehåll.

Högskoleprovet är en av Appaneros mest populära appar.

Guiden i sin helhet finns att läsa på länken nedan.