Patenttvisten mellan Apple och Samsung ser ut att trappas upp ytterligare för var dag som går. Korea Times rapporterade i går att Samsung nu aktivt försöker att stoppa Apples försäljning på hemmaplan i Korea.

Källor som Korea Times talat med uppger till tidningen att Samsung planerar att ansöka om ett totalt säljstopp av iPhone 5 i landet när den förväntas släppas senare i år.

– Så snart som iPhone 5 har släppts i Korea kommer Samsung att lämna in en stämningsansökan för intrång på patent kring trådlös kommunikation, säger en hög chef på Samsung som vill vara anonym till Korea Times.

Enligt chefen på Samsung är det omöjligt för Apple att sälja någon av sina mobila produkter i Korea så länge företaget bryter mot dessa patent.

Samsung har tidigare hållit en ganska lugn attityd i förhållande till Apples stämningsansökningar. Enligt Korea Times ser det nu ut som om den attityden håller på att ändras och Samsung visar tecken på att bli mer aggressivt i de juridiska tvisterna.

Ett av skälen uppges vara att Apple tidigare denna månad vann en förlängning av säljstoppet av Galaxy Tab i Tyskland. Något som resulterade i att Samsung tvingades ta bort den nya Galaxy Tab 7.7 från IFA-mässan i förra veckan.

En del av den nya taktiken från Samsung är att stoppa iPhone 5 så fort den släppts på marknaden.

– Vi har intagit en ny taktik då vi är säkra på att vi har rätt. Vinner vi rättegången i Tyskland kommer det ge oss stora fördelar mot iPhone 5 och liknande produkter, säger en annan chef på Samsung till Korea Times.

Enligt Samsung gör Apple intrång på totalt sju patent i iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4 och iPad 2. Företaget misstänker att även iPhone 5 gör intrång på de nämnda patenten.

Korea Times skriver dock att det finns en möjlighet att Samsung kommer att vara försiktig i sina tvister med Apple. Inte minst då Apple är Samsungs största kund.

– Apple är Samsungs största kund. HP, Nokia och Sony var tidigare storkunder hos oss, men Apple är nu den största. Från vårt perspektiv är vi självklart inte glada över den juridiska situationen, säger Samsungs vd, Choi Gee-sung, under en presskonferens nyligen.