Kampen mellan Apple och Samsung har trappats upp ytterligare efter att Samsung i slutet av förra veckan lämnade in en stämningsansökan gentemot Apple i Australien. Samsung har sedan tidigare belagts med säljförbud av företagets surfplatta, Galaxy Tab, i Australien och Tyskland efter stämningsansökningar från Apple.

I dagsläget utkämpar de båda företagen totalt 20 patenttvister utspritt på fyra kontinenter. I torsdags lämnade Apple in ytterligare en stämningsansökan mot Samsung i Storbritannien.

I den senaste stämningsansökan hävdar Samsung att Apple har gjort intrång på totalt sju patent med sina produkter iPad och iPhone. Samsung försöker även ogiltigförklara flera av Apples patent som använts i patentmålen kring Samsungs smarta telefoner i Galaxy-serien.

– Samsung har ett stolt förflutet inom innovation kring mobiltelefoner och mobila enheter. Vi har löpande investerat i forskning, utveckling, design och teknik för att skapa våra mobila enheter, säger Samsung i ett utlåtande i samband med stämningsansökan enligt Bloomberg.

Senast den 9 september godkände en domstol i Tyskland en förlängning av säljstoppet av Galaxy Tab 10.1 i landet som utfärdades en månad tidigare. Apple har även lyckats stoppa försäljningen av den nya Galaxy Tab 7.7, något som tvingade Samsung att ta bort surfplattan från sin monter på IFA-mässan tidigare denna månad.