Trots att nästa generations processorer från Intel inte förväntas släppas innan det andra kvartalet nästa år uppges Apple förbereda att släppa en ny MacBook Pro. Uppgifterna kommer från källor nära Apple som talat med Appleinsider.

Enligt Appleinsider kommer de nya modellerna endast att erbjuda en marginell förbättring i prestanda jämfört med de nuvarande modellerna av MacBook Pro. Den enda skillnaden med de nya modellerna ska enligt uppgift vara att de är bestyckade med snabbare Intel-processorer.

macbook pro

Antagligen rör det sig om Intels nya Core i7-processorer som släpptes förra månaden. Totalt släpptes tre nya modeller med fyra kärnor som har klockfrekvenser på 2,4, 2,5 och 2,7 gigahertz. Intel släppte även en dubbelkärnig version av Core i7 med en klockfrekvens på 2,8 gigahertz.

Enligt Appleinsider kan de nya modellerna släppas redan denna månad i samband med att studentrabatterna avslutas den 20 september.

MacBook Pro-serien uppdaterades senast i februari i år. En av anledningarna till att Apple väljer att uppdatera med nya processorer inom så kort tid kan enligt Appleinsider bero på att Apple vill hålla prestandan uppe innan Intel släpper sin nya Ivy Bridge-processor under det andra kvartalet nästa år.

Ivy Bridge ska enligt Intel erbjuda upp till 60 procent bättre prestanda tack vare en ny transistorteknik som företaget kallar Tri-Gate. Ivy Bridge kommer med största säkerhet att användas i nästa generation MacBook Pro.