HTC lämnade i går in företagets tredje stämningsansökan mot Apple och uppdaterade samtidigt sina två tidigare stämningsansökningar. Anledningen till den nya stämningsansökan är att Google överfört flera av sina patent till HTC.

Totalt har Google fört över nio patent till HTC som tidigare tillhört Motorola och Openwave. Google tog över patenten under det senaste året. HTC uppger inte om företaget betalat Google för patenten eller om Google har skänkt dem till HTC.

I den nya stämningsansökan anklagar HTC Apple för att göra intrång på fyra av patenten i flera produkter som Mac, iPhone, iPod, iPad, iTunes, MobileMe och iCloud. De resterande fem patenten användes för att uppdatera de två tidigare stämningsansökningarna.

I juli köpte HTC upp 235 patent från grafikkortstillverkaren S3 Graphics för 300 miljoner dollar (cirka 1,9 miljarder kronor). Apple lämnade i mars in ett klagomål till den internationella handelskammaren i USA där företaget anklagar HTC för patentintrång.

Förutom tvisten med HTC utkämpar Apple även patentstrider med Samsung och Motorola. För tillfället har Samsung belagts med säljstopp av Galaxy Tab i Australien och Tyskland.

IDG News