1. Om varför Apple byggde Macen

"Vi tror att Macen kommer att sälja i ziljoner exemplar, men vi byggde inte Macen för någon annan. Vi byggde den för oss själva. Vi var gruppen som skulle bedöma om den var fantastisk eller ej. Vi ville inte gå ut och göra marknadsundersökningar. Vi ville bara bygga den bästa saken vi kunde bygga."
(1985) Playboy Magazine


2. Om viktigaste drivkraften

"Att vara den rikaste mannen på kyrkogården är inte viktigt för mig. Att gå till sängs och kunna säga att vi gjort något underbart... det är viktigt för mig."
(1993) CNN Money / Fortune


3. Sköna Microsoft-dissen

"Det enda problemet med Microsoft är att de saknar smak. De har ingen smak för fem öre. Och jag menar det inte på ett litet sätt utan på ett stort sätt, i betydelsen att de inte kommer på egna idéer och inte tillför kultur till sina produkter."
(1996) Källa (video)


4. Kontroversiellt eller bara sanningen?

"Många gånger vet inte folk vad de vill ha förrän du visar det för dem."
(1998) Bloomberg Businessweek


5. Om vikten av att trivas med sitt jobb

"Ditt arbete kommer att utgöra en stor del av ditt liv och det enda sättet att bli nöjd på riktigt är att göra ett bra jobb. Och det enda sättet att göra ett bra jobb är att älska vad du gör. Om du inte hittat det än, så fortsätt leta. Nöj dig inte."
(2005) Källa


6. Om att få sparken från Apple

"Jag förstod det inte då, men att få sparken från Apple är det bästa som hänt mig. Tyngden av att vara framgångsrik ersattes med lättheten av att vara en nybörjare igen, mindre säker på allt. Det gav mig frihet att inleda en av de mest kreativa perioderna av mitt liv."
(2005) Källa


7. Steve Jobs introducerar Iphone

"Det är en Ipod, en telefon, en internetkommunikatör. En Ipod, en telefon, en...hajar ni? Det är inte tre separata produkter, utan en enda, och vi kallar den Iphone"
(2007) Källa (video)


8. Om livsval

"Vi får inte chansen att göra särskilt mycket, så varje sak vi faktiskt gör borde vara fantastisk. För det handlar om våra liv. Livet är kort och sedan dör du. Så det här är vad vi (Apple-topparna, reds anm.) valt att göra med våra liv. Vi kunde ha suttit i kloster någonstans i Japan. Vi kunde vara ute på en segeltur. Några kanske hade spelat golf. De kunde ha lett andra företag. Men vi har alla valt att göra så här med våra liv. Så det är bäst att det blir jävligt bra. Det måste vara värt det. Och det tycker vi att det är."
(2008) Fortune, källa