Patentcirkusen mellan de båda företagen har nu trappats upp ytterligare då HTC i måndags lämnade in en stämningsansökan mot Apple. Enligt HTC har Apple brutit mot tre av företagets patent i flera produkter.

Enligt de dokument som lämnats in till en amerikansk domstol hävdar HTC att Apple är skyldigt till patentintrång i flera produkter som inkluderar iPhone, iPad, Mac och Apple TV.

I går lämnade HTC även in ett klagomål till den amerikanska handelskammaren och begär säljstopp av samtliga produkters som bryter mot HTCs patent.

– Det här är det tredje fallet mot Apple som lämnats in till den amerikanska handelskammaren. Apple måste sluta göra intrång på våra patenterade uppfinningar i sina produkter, säger HTCs chefsjurist, Grace Lei i ett uttalande.

Apple har tidigare lämnat in flera klagomål mot HTC för patentintrång. Senast i mars lämnade Apple in en stämningsansökan som hävdar att HTC gör intrång på 20 patent som tillhör Apple.

HTC fick även ett tillskott i företagets patentportfolio i och med det planerade uppköpet av grafikprocessortillverkaren S3 Graphics för 300 miljoner dollar. När affären går igenom kommer HTC äga 235 patent, mestadels inom tekniker som rör grafik.

Apple har inte kommenterat HTCs senaste utspel.

IDG News