I början av förra veckan gick Adobe ut med ett meddelande om att Flash inte utnyttjar den inbyggda maskinaccelerationen i OS X Lion. Något som enligt Adobe kan leda till problem med prestanda för de som installerat Apples nya operativsystem.

I slutet av förra veckan ångrade sig emellertid Adobe och meddelade att det handlade om ett misstag. Efter att ha testat Flash mer utförligt kan Adobe nu bekräfta att Flash utnyttjar maskinaccelerationen i OS X Lion.

– Den färdiga versionen av OS X Lion 10.7 erbjuder samma nivå av maskinacceleration som föregångaren OS X Snow Leopard 10.6. Vårt tidigare felaktiga uttalande baserades på testar med en betaversion av Lion, där maskinaccelerationen var avstängd, skriver Adobe i ett blogginlägg.

Även om OS X Lion släpptes i tisdags förra veckan har den färdiga versionen av operativsystemet funnits tillgängligt för utvecklare över en månad innan släppet. Det framgår inte varför Adobe inte testat Flash med de senaste testversionerna av Lion som släppts av Apple.

Adobe har även sammanställt en lista över en rad program som inte fungerar som utlovat i OS X Lion. Adobe har ännu inte uppgett när de drabbade programmen kommer att uppdateras med stöd för OS X Lion.

IDG News