Under den pågående rättstvisten mellan Apple och HTC visade HTC i går sitt missnöje kring Apple anklagelser för patentbrott. Enligt Apple har HTC utnyttjat två av Apples patent kring smartphones och surfplattor.

Så sent som i förra veckan lämnade Apple in ett andra klagomål gentemot HTC där Apple kräver att den amerikanska handelskammaren stoppar all import av de mobila enheter som innefattas av de påstådda patenten.

HTCs chefsjurist gick i går ut med ett meddelande som kritiserar Apples agerande, skriver nyhetsbyrån AFP.

– HTC är besviket på Apples upprepade försök att stämma olika företag istället för att konkurrera under rättvisa villkor på den fria marknaden. HTC förnekar alla anklagelser från Apple om att vi bryter mot några patent, säger HTCs chefsjurist, Grace Lei.

Apple har varit inblandat i en rad rättstvister med andra mobiltelefontillverkare den senaste tiden. Senast i förra veckan begärde företaget att en utredning påbörjas mot Samsung. Samsung svarade i går med att Apple borde slänga ut sina advokater.

Apple var även tidigare inblandad i en rättstvist med Nokia, något som resulterade i en uppgörelse förra månaden där Apple gick med på att betala en licensavgift för varje såld iPhone till Nokia.