Wall Street Journal uppger att Apple har påbörjat produktionen av iPhone 5 och har nu lagt alla beställningar på de komponenter som kommer att användas för tillverkningen. Släppet kommer att ske någon gång i slutet av september, uppger källor som är insatta i situationen.

Enligt Wall Street Journal kommer iPhone 5 bli både tunnare och lättare samt vara utrustad med en förbättrad kamera på åtta megapixel.

Förväntningarna på iPhone 5 är höga efter att Apple valde att fördröja lanseringen av den nya telefonen till hösten. Normalt brukar Apple lansera en ny iPhone på den årliga WWDC-konferensen i början av juni.

Enligt en av Wall Street Journals källor planerade Apple först att lansera iPhone 5 i juni, men tillverkningen blev försenad och måste därför skjutas upp. Enligt uppgift ska den nya kompakta utformningen på iPhone 5 ställa till problem i tillverkningsprocessen och det har tagit längre tid att montera telefonen än tidigare trott.

Analytiker på Wall Street förutspår att efterfrågan på iPhone 5 kommer att bli relativt låg då den inte erbjuder några större nyheter jämfört med iPhone 4.

Enligt Wall Street Journals källa delar Apple inte analytikernas spådomar.

– Apples säljprognos för iPhone 5 är mycket aggressivt satt. Apple bad oss hjälpa dem nå deras produktionsmål på 25 miljoner enheter innan årets slut. Inledningsvis kommer produktionen att bli några miljoner enheter, säger en källa till Wall Street Journal.

Apples ska enligt källan även ha experimenterat med en billigare modell av iPhone samt en ny bildskärm som täcker hela framsidan av telefonen. Även alternativa metoder för batterladdning ska ha testats, skriver Wall Street Journal.