Det har under en tid ryktats om att Apple tänker släppa nya Macar i samband med att man släpper Mac OS X Lion, med andra ord någon gång i juli.

Nu har det dykt upp dokument från Apple där man omnämner en ”Mac Pro (Mid 2011)”, något som onekligen tycks indikera att det kommer nya Macar inom kort.

Enligt 9to5Mac, som tagit del av dokumenten, sägs det bli fyra nya modeller av Mac Pro. Ingångsmodellen har sex processorkärnor, sedan följer en modell med åtta kärnor, en modell med tolv kärnor och slutligen toppmodellen som har inte mindre än sexton kärnor sammanlagt.

Med största sannolikhet kommer de nya modellerna även att inkludera stöd för Intels höghastighetsport Thunderbolt. Det har även ryktats om förändringar i designen, men detta är något mer osäkra uppgifter.


Senast Mac Pro uppgraderades var den 27 juli 2010.

Vid sidan om Mac Pro florerar även envisa rykten om en snar uppgradering av Macbook Air. Vad gäller Mac Mini och Macbook är det osedvanligt tyst, men förhoppningsvis kommer även dessa datorer att uppgraderas inom kort. Den nuvarande modellen av Macbook har exempelvis mer än 400 dagar på nacken...