Det börjar bli minst sagt svårt att hålla koll på alla vilda påståenden om framtida modeller av iPhone.

Senaste budet från ryktesvärlden är att Apple kommer släppa ”iPhone 4S” i slutet av juli eller början av augusti. Den stora nyheten sägs bli att A4-processorn byts ut mot den dubbelkärniga A5-processorn. Dessutom bjuds vi på en kamera med åtta megapixlar och fler inbyggda antenner. Designen sägs vara i stort sett densamma som för iPhone 4, bortsett från att SIM-kortet kan komma att avskaffas.

Vad gäller ”iPhone 5” sägs denna komma först till våren 2012. Då kommer vi få se en helt ny design och antagligen en hel drös med godsaker.

Det som talar emot hela resonemanget är att ”iPhone 5” skulle bli den sjätte generationens iPhone om ”iPhone 4S” verkligen existerar. Den första generationens iPhone hette kort och gott ”iPhone”. Sedan följde i tur och ordning iPhone 3G, iPhone 3GS och iPhone 4.

Termen "iPhone 4S" började florera för drygt en månad sedan och syftade då på en iPhoneprototyp som sägs ha skickats till ett antal prominenta utvecklare för att underlätta utvecklingen av riktigt krävande mobilspel.