Under Apples andra kvartal 2011 ökade företagets kontanter med 6,1 miljarder dollar. Det betyder att Apple nu sitter på en kassa som är värd 65,8 miljarder dollar, cirka 400 miljarder kronor.

apples kontanter

Analysföretaget Asymco släppte i går siffror som visar hur Apples kontantkassa har växt sedan 2005. För att få ett perspektiv över hur mycket pengar Apple har i kontanter just nu har Asymco gjort följande jämförelser:

  • Apples kontanttillgångar gör företagets ekonomiavdelning till en av de hundra största fondförvaltarna i världen.
  • Apples kontantkassa är nu värd mer än Nokias, Research in Motions (Blackberry) och Motorolas mobildivisions börsvärde, tillsammans.
  • Apples kontantkassa är värd hälften av Google hela företagsvärde.
  • Om Apples inte hade någon omsättning från och med i dag så skulle företaget fortfarande kunna överleva fram till 2018.

Wall Street Journal rapporterade i går att Apple planerar att spendera cirka elva miljarder dollar under det kommande året, en ökning md 39 procent jämfört med förra årets inköp.

Majoriteten av Apples inköp kommer enligt Wall Street Journal att läggas på tillverkningskedjan för att säkra de komponenter som krävs för Apples produkter, såsom flashminnen och pekskärmar.