I fredags förra veckan lämnade Apple in en stämningsansökan gentemot Samsung för patentbrott. Apple hävdar i stämningsansökan att Samsung har plagierat både iPhone och iPad, framförallt i produktserien Galaxy som innefattar både smartphones och surfplattor.

I Apples stämningsansökan uppges att Samsung har stulit utformningen av iPhone med svart framsida, rundade hörn och metallister. Samsung ska enligt Apple även ha kopierat upplägget av appar i operativsystemet.

När nyheten blev känd i tisdags överöstes flertalet forum på internet med kommentarer från upprörda Androidanvändare. Användarna hävdar att det är Apple som stulit Samsung utformning från telefonen Samsung F700 som visades upp på Cebit-mässan redan 2006.

En bild som jämför Samsung F700 med den första iPhonemodellen började snabbt cirkulera på internet under gårdagen.

samsung f700 apple iphone

Enligt nyhetsbloggen Appleinsider så stämmer emellertid inte Androidanvändarnas påståenden. Samsung F700 visades aldrig upp på Cebit 2006, utan nämndes endast av Samsung vid det tillfället.

Den första prototypen av Samsung F700 visades istället upp i februari 2007, en månad efter att Apple lanserat den första iPhonemodellen. Enligt flera medierapporter vid tidpunkten döptes Samsung F700 till ”Samsungs svar på iPhone”.

När Apples lanserade iPhone 2007 så höjde Samsung aldrig rösten och anklagade Apple för plagiat. Däremot röt LG till och sa att iPhone kopierade LGs smartphone med namnet Prada.

LG Prada släpptes hösten 2006 och hade en utformning som i mångt och mycket påminner om iPhone. LG valde dock att avstå från att stämma Apple, istället släppte företaget LG Chocolate, en telefon som tog inspiration från Apples dåvarande mp3-spelare, iPod Classic.

LG har sedan dess släppt flera telefoner som plagierat Apples iPhone.

När Apple lanserade iPad 2 tidigare i år gick Samsung ut med ett uttalande där företaget erkände att nästa modell av surfplattan Galaxy Tab måste bli mer lik iPad 2 för att lyckas.