Sonys vd Howard Stringer råkade under fredagen avslöja att företaget förser Apple med kamerasensorer av extra hög kvalitet. Det hela skedde i en intervju med Wall Street Journals teknikskribent Walt Mossberg där man diskuterade följderna av tsunamikatastrofen nyligen.

- Våra bästa sensorer byggs i en av de drabbade fabrikerna. Dessa går till Apple för att användas i iPhone… eller iPad. Är inte det anmärkningsvärt? Att de köper våra bästa sensorer, utbrast Howard Stringer oväntat.

Med tanke på att Apple använder sig av sensorer från Omnivision i nuvarande modeller av iPhone och iPad talar det mesta för att Sonys kamerasensorer är avsedda för iPhone 5 (eller möjligtvis iPad 3).


Sent omsider kan det bli tal om en riktigt bra kamera i iPhone.

Redan i april 2010 påstod analytikern Ashok Kumar att Apple tecknat ett samarbetsavtal med Sony om en kamera på 8 megapixlar till 2011 års iPhonemodell. Samme analytiker var även först ut med att avslöja vilka kameror som skulle sitta i fjärde generationens iPhone och iPod Touch, något som stärker hans trovärdighet.

Försenade sensorer skulle även kunna förklara den senaste tidens envisa rykten om att nästa iPhone inte levereras förrän till hösten.