Ska man tro datortillverkaren Dell är Apples framgångar inom segmentet för pekplattor högst temporära.

- Apple är utmärkt om du har massor av pengar och bor på en ö. Det är inte så bra om du befinner dig i ett mångsidigt, öppet och uppkopplat företag, säger Dells marknadsföringschef Andy Lark till australiska cio.

Lark anser vidare att kostnaden för en iPad inte är så låg som Apple låter påskina.

- En iPad med tangentbord, mus och skyddsfodral innebär en prislapp på mellan 1 500 och 1 600 dollar, hävdar Lark tvärsäkert.

En titt på Apples amerikanska webbplats avslöjar emellertid att den dyraste 3g-modellen av iPad kostar 829 dollar. Lägger man till företagets egna skyddsfodral och trådlösa tangentbord hamnar slutsumman på mellan 937 och 967 dollar.

För att ens komma i närheten av Larks summa krävs att man dessutom lägger till camera connection kit, hdmi-adapter, vga-adapter, en docka, en extra strömadapter, applecare och en skrivare från HP. Då hamnar slutsumman på 1 450 dollar och 95 cent. (Någon möjlighet att välja till en mus verkar dock inte finnas).

Larks råd till företagare är kanske inte helt oväntat att skippa iPaden och i stället satsa på Dells pekplattor med Windows 7 och Android Honeycomb. Hur mycket dessa kostar med samtliga tillbehör och försäkring nämns dock inte i sammanhanget.