HD-video till din teve eller projektor
Ett annat smart tillbehör som lanserades tillsammans med iPad 2 är hdmi-adaptern som klarar av att mata ut video ur iPaden i upplösningen 1080p. Med adaptern kan du alltså koppla iPaden till teven via hdmi och få iPadens bild på den stora skärmen. Som en liten bonus fungerar adaptern även med gamla iPad, iPhone 4 och 4:e generationens iPod Touch, men då med 720p upplösning.

hdmi-adapter
Den här prylen är grejen för dig som håller många presentationer – hdmi-adaptern gör det möjligt att visa din iPads bildskärm på en teve eller projektor.

Vi testade att koppla in iPaden till en teve med storleken 47 tum från LG med adaptern och det var inga som helst problem - adaptern i iPaden och hdmi-kabeln från teven till adaptern. Eftersom iPaden inte har samma widescreenförhållande i upplösningen som teven har blev det svarta kanter kring bilden. Vi tittade på film och spelade spel (Chopper 2 i iPad och Chopper 2 Wireless Controller på iPhone 4 som fjärrkontroll) och det fungerade riktigt bra.

Men det är inte bara till nöje man kan ha nytta av adaptern - du kan använda video ut för att till exempel visa bildspel via en projektor. Bilden speglas dessutom så att du ser bilden både på iPaden och via projektorn.