Smart Covers skyddar din skärm
Apple har tagit fram ett nytt skyddsfodral, eller skärmskydd snarare, som heter Smart Cover. Det är en tunt skydd i polyuretan eller - om du vill lyxa till det lite - italienskt anilininfärgat skinn som hålls på plats med magneter som sitter i din iPad 2 och i själva skärmskyddet. Smart Cover fungerar bara med iPad 2, den gamla iPad modellen hade inga inbyggda magneter. En fiffig sak är även att iPaden låses så fort du lägger på Smart Cover över skärmen, och öppnas när du tar bort det. Även här är det magneter som ger den möjligheten. Det fungerar riktigt bra och känns smidigt. Ett stort plus är att skyddet är så tunt att det inte gör så att iPaden känns klumpig, det är också otroligt enkelt att ta av det om man vill.

Smart Cover extraknäcker också som ett ställ med två olika lägen - när du öppnar din iPad rullar du nämligen ihop skärmskyddet till en trekantig Toblerone-liknande rulle. Antingen fungerar det som ett liggande ställ som ger en bättre ergonomi när du ska skriva på din iPad 2 - eller så har du stället i stående läge som ger en bättre upprätt vinkel för till exempel bildspel eller filmtittande - se Apples lilla film som visar hur det funkar:

En sak vi upplever som lite irriterande är när man viker undan Smart Cover på baksidan av iPaden och håller den i handen - magneterna håller inte skyddet på plats på baksidan, det sitter givetvis fast vid gångjärnet men den andra änden har en tendens att hänga ned. Inget större problem kan tyckas, men aningens irriterande ibland. Vi testade skinnvarianten, och den höll en riktigt hög kvalitet och kändes lyxig. Det finns hela 10 olika färger att välja mellan.