Ljudet imponerar för sin storlek
iPad 2 har för sin slimmade storlek överraskande goda ljudresurser bakom högtalargallret. När vi jämför musikuppspelningen på iPad 2 med en 11" Macbook Air så vinner iPaden utan tvekan - klarare och starkare ljud med mycket större volymkapacitet. Det skall dock sägas att det bara är en monohögtalare, basen saknas och inget som på långa vägar kan ersätta en ljudanläggning eller högtalare med iPhone/iPad-docka - ska du se en film, jobba i Garage Band eller lyssna på musik rekommenderar vi ändå att du satsar på ett par riktigt bra hörlurar eller en iPhone/iPad-högtalare.

Inbyggt 3g - om du har microsim
iPad 2 har precis som sin föregångare möjligheten att koppla upp via wifi eller wifi och 3g, beroende på modell. På sidan av iPaden finns en sim-kortshållare för de nya små microsim-korten. Vi testade vår iPad 2 tillsammans med ett microsimkort från operatören 3. Det var enkelt att komma i gång, in med kortet och ange PIN-koden sedan fungerade det. iPaden hade lika bra täckning som vår iPhone 4 (även den med ett abonnemang från 3) och växlade själv över till 3g när den tappade wifi-täckningen. Om du inte har ett microsimkort måste du beställa ett nytt sådant av din operatör, det går även att hitta guider på nätet som visar hur du gör om ditt gamla vanliga simkort till ett microsimkort med hjälp av en sax eller vass kniv - det är samma chip, bara mindre plast runt om kring.

3g eller wifi-modellen?
Står du i valet och kvalet mellan en iPad 2 med 3g och wifi eller en med bara wifi så kan du om du har en iPhone 4 med fri data (flat rate på datatrafiken) använda din iPhone som en wifi-router. I iOS 4.3 fick nämligen iPhone 4 möjlighet att dela ut sin internetuppkoppling över wifi till upp till fem anslutna enheter. På det sättet kan du slippa ett extra abonnemang, men tänk på att batteritiden i din iPhone 4 blir lidande. Med 3GS kan du dela ut förbindelsen via bluetooth. Anmärkningsvärt är att iPad 2 inte kan agera wifi hotspot och dela ut sin internetuppkoppling som iPhone 4 gör (åtminstone i version 4.3.1).

Inbyggd gps - en gigantisk navigator
Ytterligare något att tänka på är att det bara är 3g-modellen av iPad 2 som har en gps-modul inbyggd - om du nu skulle vilja använda din iPad som en gigantisk navigator i bilen eller när du är ute och går på stan. Vi testade givetvis att installera navigatorprogrammet Navigon som vi redan hade på iPhone 4 och hoppa in i bilen. Bortsett från att iPaden inte får plats i bilens hållare och passageraren fick agera iPad-ställ fungerade det riktigt bra, skärmen känns nästan löjligt stor men det blir å andra sidan supertydligt. Gps:en känns lika exakt som i iPhone 4 och hittar snabbt vår position.

Uppdatering: Förtydligande om surf via 3GS.