I stämningsansökan som lämnade in den 18 mars anklagar Apple e-handelsvaruhuset Amazon för att ha missbrukat Apples varumärke, skriver Wall Street Journal. Apple kräver i stämningsansökan att Amazon omedelbart slutar kalla sin mobila marknadsplats för ”App Store”.

– Konsumenter av nedladdingsbara program för mobiltelefoner riskerar att bli förvirrade huruvida Amazons marknadsplats är affilierad med Apple eller inte, skriver Apple i stämningsansökan.

Stämningsansökan kommer vid en tid när konkurrensen mellan de båda företagen har hettats upp. Apple och Amazon konkurrerar på flera områden, bland annat har båda företagen en e-bokhandel bedriver digital försäljning av musik och filmer.

Apple registrerade ordet App Store som ett varumärke 2008 och har sedan dess använt namnet på företagets marknadsplats för applikationer till iPhone, iPod Touch och iPad.

I de dokument som lämnats in till domstolen uppger Apple att Amazon började använda termen i januari i år. Amazon hävdar dock att företaget kallar sin marknadsplats för ”Appstore”, utan mellanslag.

Microsoft har tidigare lämnat in en protest till det amerikanska patentverket där företaget vill ogiltigförklara Apples varumärke baserat på att orden är för generiska.