På fredag är det säljstart för andra generationens iPad i USA och redan nu kommer rapporter om att personer ställt sig i kö utanför officiella återförsäljare. Allra först ut var Justin Wagoner i Dallas, alltså samme man som var först ut vid lanseringen av såväl iPhone 3G som iPhone 4.


Ska man köa i flera dagar kan ett tält vara bra att ha.

Analytikern Gene Munster på Piper Jaffray tror dock inte att det kommer bli lika långa köer som vanligt. Inte för att den nya pekplattan inte skulle vara eftertraktad, utan helt enkelt för att den kommer finnas tillgänglig i tusentals butiker runtom i USA redan från dag ett.

Munster räknar med att iPad 2 kommer att sälja i 5,5 miljoner exemplar under dess första kvartal på marknaden. Det kan jämföras med de 3,27 miljoner exemplar som föregångaren lyckades sälja under samma period förra året.

Den internationella lanseringen av iPad 2 sker först den 25 mars. Som ni kan se av nedanstående bild kommer pekplattan då att finnas tillgänglig i 21 europeiska länder, däribland Sverige, Finland, Danmark, Norge och Island.


Steve Jobs nämnde vilka länder som skulle prioriteras på förra veckans iPad-event.