Det har varit mycket tal om nya funktioner i Mac OS X 10.7 Lion de senaste dagarna. Tyvärr tycks det även vara på det viset att ett antal funktioner försvinner.

Först och främst har Apple valt att helt plocka bort tilläggsprogrammet Rosetta, något som kommer göra det omöjligt att använda sig av program skapade för PowerPC. Visserligen är de flesta applikationer sedan länge anpassade för Intel-processorer, men många äldre speltitlar (däribland Starcraft och Diablo II) kommer inte längre att fungera under Mac OS X.

Vidare tycks Apple även ha bestämt sig för att skrota Front Row. Mediacenterprogrammet saknas nämligen i förhandsversionen av Lion som skickats ut till registrerade utvecklare. Möjligtvis kommer funktionaliteten att byggas in i en kommande version av iTunes (eller Quicktime Player för den delen).


Första versionen av Front Row släpptes i oktober 2005.

Avslutningsvis finns det tecken på att Apple kommer plocka bort stödet för Windows XP och Vista i Boot Camp. Redan nu får användare av de senaste modellerna av Macbook Air och Macbook Pro nämligen hålla till godo med stöd för Windows 7. (Vill du köra någon äldre version av Microsofts operativsystem finns lyckligtvis ett stort antal alternativ, däribland VMware Fusion och Parallels Desktop).