Relationerna mellan Apple och Sony tycks på sistone ha blivit ganska frostiga. Till exempel nekade ju Apple nyligen appen Sony Reader tillträde till App Store.

Nu signalerar Sony att man i en snar framtid kan komma att säga upp avtalet som gör det möjligt för Apple att sälja musik från Sony Music Entertainment. Därmed skulle det exempelvis inte längre gå att köpa låtar från artister som Bob Dylan och Beyoncé via iTunes.

- Förläggare hålls som gisslan av Apple och de söker aktivt efter andra leveranssystem, säger Michael Ephraim som är vd för Sony Computer Entertainment till den australiska tidningen The Age.

Sony lanserade strax innan jul sin motsvarighet till iTunes Store som går under namnet Music Unlimited. För att få tillgång till de sex miljoner låtarna krävs att man har en dator, tv, blurayspelare eller spelkonsol från just Sony, förvånansvärt nog har det emellertid inte hörts några kritiska röster om ”inlåsning” i det här fallet.


Sony Music Unlimited lanserades den 22 december.

Än så länge finns Music Unlimited endast i Europa, men Australien står näst på tur och inom något år är förhoppningen att man ska finnas på alla större marknader.

Michael Ephraim säger även att man med största sannolikhet inte kommer släppa Playstationtitlar till iOS. Detta som en protest mot hur ”stängd” Apples mobila plattform är. Däremot kommer man att satsa på Androidbaserade enheter som Samsung Galaxy och Motorola Defy.