John Gruber på nyhetsbloggen Daring Fireball startade under gårdagen ett rykte när han nämnde att HPs nya surfplatta Touchpad kan släppas i samband med iPad 3. Enligt John Gruber baseras misstankarna på hans magkänsla.

– Min magkänsla säger att Apple kommer att släppa en iPad i september, samma tid som Apple normalt släpper nya iPodmodeller. Men Apple kommer inte att vänta ett och ett halvt år på att släppa en ny iPadmodell sedan den första modellen släpptes, skriver John Gruber i ett blogginlägg.

John Gruber menade att Apple kommer att släppa iPad 2 någon gång i vår, och sedan iPad 3 i september. Han tror även att iPad 3 kommer att bli en toppmodell med Retina-bildskärm och högre specifikationer än iPad 2.

John Grubers uttalande fick ytterligare bäring då nyhetssajten Techcrunch i går meddelade att anonyma källor påstår att Apple förbereder en stor överraskning till hösten som handlar om iPad.

– Vi har inte någon ytterligare information om det, men vad vi vet är att Apple planerar att släppa en iPadmodell inom de närmaste veckorna och sedan släppa ytterligare en modell till hösten, skriver Techcrunch.

Senast i förrgår rapporterade Wall Street Journal att Apple påbörjat produktionen av iPad 2.