Wall Street Journal publicerade i dag en artikel som hävdar att Apple redan påbörjat tillverkningen av nästa iPad, som populärt kallas iPad 2. Tidningen baserar uppgifterna på källor som uppges vara väl informerade i frågan.

Dessutom uppger Wall Street Journals källor att den nya versionen av iPad kommer att bli både tunnare och lättare än den nuvarande modellen. Den kommer dessutom ha funktioner för videokonferenser via FaceTime, vilket bekräftar tidigare uppgifter om en inbyggd kamera.

Källorna uppger även att upplösningen på bildskärmen kommer att vara ungefär densamma, men både minnet och processorkraften kommer att vara förbättrat.

iPad 2 kommer i USA att säljas av både Verizon och AT&T, uppger källorna till Wall Street Journal.

Den nya versionen av iPad förväntas att släppas inom de närmaste månaderna och priset kommer att ligga på samma nivåer om de nuvarande modeller, skriver Wall Street Journal.

Enligt analysföretaget Piper Jaffray & Co förutspås att Apple kommer att sälja 27 miljoner iPad under 2011. Andra analytiker tror på så mycket som 35 miljoner sålda enheter under det kommande året.