Från och med i dag kan kunder hos den amerikanska mobiloperatören Verizon köpa en speciell modell av iPhone 4 anpassad för CDMA-nätet. I samband med detta har David Pogue på New York Times skrivit en recension där han antyder att iOS 4.3 släpps den 13 februari och att det då blir möjligt att skapa en så kallad ”personal hotspot” (mer nedan) även om man har en ”vanlig” iPhone 4. Fram till dess är dock denna funktion reserverad för Verizons kunder.

Att iOS 4.3 släpps inom två veckor är i och för sig redan känt, uppdateringen krävs nämligen för att hantera digitala prenumerationer på App Store och detta måste vara i gång senast den 16 februari. Då upphör nämligen gratisperioden för den nylanserade tidningen The Daily.

Den tyska sajten MacNotes tror till och med att Apple tänker anordna ett event där man presenterar nyheterna i iOS 4.3. Kanske med en förhandsvisning av andra generationens iPad som ”One more thing”?

En förhandsvisning av iPad 2 lär dock leda till minskad försäljning av nuvarande modeller, så ett stalltips är att Apple trots allt inte visar upp nya pekplattor förrän de finns tillgängliga.

Vad gäller funktionen med ”personal hotspot” handlar det om att använda sin iPhone som en basstation för det trådlösa nätverket. På så sätt kan man koppla in upp till fem prylar på mobilens 3G-anslutning.

David Pogue har under dagen ändrat formuleringarna i sin text, så nu är datumet bortplockat.