Potent budgetbrowser
Friendly - Facebook Browser har rätt färger och potential, men i nuläget är den onödigt klumpig. Det får helt enkelt plats för lite information på sidan eftersom texten är lite för stor och marginalerna för breda för att du ska få en bra överblick. I övrigt fungerar appen och är ett helt okej budgetalternativ.

Pris: 7 kr
Länk: korta.nu/119c

Facebook blir tidning
Flipboard är tidningen om och av dina vänner. Med information som hämtas från ditt Facebook-konto skapas ett magasin där du bläddrar bland dina vänners senaste bilder, filmer, statusuppdateringar och annat. Du får ingen kronologisk ordning i Facebook-tillvaron, men du får se den ur ett helt nytt perspektiv. Appen fungerar på ett liknande sätt för Twitter.

Pris: 0 kr  
Länk: korta.nu/d81e

Twitter och Facebook
Om du söker en app som visar Twitter-flöden och Facebook-statusuppdateringar så är Sobees Social Media något för dig. Du kan inte redigera någon information på dina egna profiler. En irriterande detalj är att det sakas indikation om att appen laddar information, vilket innebär att du inte vet om knapptryckningen registrerades eller ej.

Pris: 28 kr
Länk: korta.nu/dbad

Snyggare Facebook 
Sobees My Friends är en snygg app som visar Facebook i en ny tappning. Extra snyggt blir det när du tittar på foton. Om du har kontrollbehov på Facebook så bäddar upplägget dock för en nervös känsla av att du kanske missar information som du inte skulle ha missat om du var inne på Facebooks hemsida

Pris: 28 kr
Länk: korta.nu/f549

Lägg 28 riksdaler på något annat
Lägg dina slantar på en kopp kaffe istället för att köpa U and Facebook for iPad. Den här appen byter namn till ­”Ultimate” då den har laddats in i iPaden. Efter ett antal inloggningsförsök visas inget annat än felmeddelandet ”Sidan kan inte hittas”.

Pris: 28 kr
Länk: korta.nu/413f

Välj nästan allt själv 
I Facebook Touch HD är det du som bestämmer. Byt ut den välbekanta blå färgen mot valfri färg. Välj typsnitt, teckenstorlek och färg på rubriker. Du kan också ställa in om du vill ha ljud, vibrationer och push-notiser. Appen laddar informationen snabbt, förutom vid bildtitt och listar högst 15 vänner eller sökresultat per sida.

Pris: 28 kr
Länk: korta.nu/865d

Kass app som lurar det vana Facebook-ögat 
Färgerna och utseendet ger en känsla av att det här skulle kunna vara Facebooks egen iPad-app, men Dual Viewer for Facebook har vissa brister. Bland annat listar den högst 15 kontakter eller sökresultat samtidigt, därefter får du klicka på ”nästa” . Det går inte att se födelsedagar.

Pris: 7 kr
Länk: korta.nu/4f8e

Safari
Det går förstås att besöka Facebook med Safari eller någon annan webbläsare. Ironiskt nog känns just det här alternativet lite osmidigt på ”surfplattan”. Webbläsaren ska upp, tangentbordet ska fram och adressen ska petas dit och en feltryckning innebär att du hamnar du på fel sida. Det går att skapa ett bokmärke i webbläsaren, eller rentav en app som är en genväg raka vägen in till Facebook i webbläsaren, men en iPad-app för tjänsten är smidigare.

Ovännerna
Har antalet Facebook-vänner plötsligt sjunkit med ett par personer? Att försöka lista ut vem det är som inte vill vara din vän längre är förstås ett hopplöst projekt. Lugn. There’s an app for that:

fbDefriended
Ladda ner appen och synkronisera den mot Facebook. Nästa gång du synkroniserar så får du en överskådlig bild över vilka vänner som har tillkommit eller försvunnit sedan förra gången du synkroniserade. Fungerar på iPad, men visas i iPhone-storlek.

Pris: 7 kr
Länk: korta.nu/8ee9