Hela programfönstret ­består i princip av en hylla där du kan placera alla dina kuvert. Kuverten ger du sedan frimärken så att de kommer till rätt adress, i det här fallet hemsida. Allt ser snyggt ut och dessutom är det lättanvänt. Det blir nog aldrig roligare än så här att ladda upp ett fotoalbum på ­Facebook eller ett videoklipp på Youtube.

För att kunna ladda upp bilder på Facebook måste du koppla applikationen till ditt facebook-konto. När du väl gjort det får du upp en lista på alla dina fotoalbum på Facebook samt ett textfält för att skapa ett nytt. Markera något av dem för att bestämma kuvertets destionation. Sedan är det bara att börja markera filer på datorn och släppa dem i kuvertet. Enklare än så blir det inte.

När du känner att du fyllt ditt kuvert tillräckligt trycker du på Deliver-knappen. Dina foton eller de filer du valt att skicka börjar nu sändas till mottagaren och i programfönstret dyker det upp en karta. Utvecklarna tyckte att det skulle vara kul att visuellt visa dig vart dina filer skickas och visst är det roligt att få veta att ens Facebook-bilder inte bara försvinner

Dubbelklickar du på ett kuvert fullt med bilder så ställs alla bilder upp på hyllraden. Du kan plocka bort några om du ändrat dig eller lägga till bildtexter samt annan information om bilderna. Enkel och bra överblick som du snabbt bläddrar igenom innan det är dags att skicka.

Det är otroligt enkelt att använda Courier och dessutom är hela programmet väldigt snyggt utformat. Dra-och-släppmetoden fungerar i princip överallt i programmet och vill du skicka filer till mer än en destination är det fritt fram. Klistra bara på rätt frimärken, dra och släpp rätt filer och tryck sedan på Deliver, så är det klart.

Från Couriers hemsida kan du hämta hem två plug-ins som låter dig ladda upp till Cloudapp och TwitPic. Ett utvecklarverktyg för plug-ins har släppts och Real Mac lovar att snart släppa en samlingsplats på internet där du ska kunna ladda ner nya frimärken till Courier. Vi håller även tummarna för att det ska komma fler inställningsmöjligheter när du laddar upp videoklipp.

När du använt Courier ett tag har du säkerligen samlat på dig en hel del kuvert som kan vara svårt att skilja åt. Se till att du har döpt breven till vettiga saker och använd sen sökfunktionen för att hitta rätt kuvert för rätt tillfälle.

Fakta: Courier

Funktion: Filuppladdningsprogram
Version: 1.0.1
Mer info: realmacsoftware.com/courier
Pris: 140 kr

  • Kartan.
  • Grafiken.
  • Plug-in-möjligheterna.

  • Få tjänster från start.
  • Begränsad videouppladdning.
  • Väntan på nya plug-ins.

Betyg: