Nästa uppdatering från Apple att se fram emot är iOS 4.3, som nu har börjat hårdtestas via alla utvecklare i iOS Developer Program. Den första betaversionen lades ut idag, och redan har en massa nya funktioner och småfixar upptäckts, rapporterar 9to5Mac.

En av de trevligaste smånyheterna är att Apple faktiskt lyssnar på kritik – iPads reglage som först var skärmlås och i 4.2 blev mute-knapp kan i 4.3 ställas in på den funktion du föredrar (se bild nedan).

Lite större är nyheten att ryktet om wifi-hotspotfunktionalitet även på ”vanliga” iPhone är sant. Amerikanska utvecklare har dessutom noterat att det (hittills) fungerar på AT&T:s nät för de som redan betalar för att dela ut sin uppkoppling via bluetooth och usb.

En annan nyhet är att iPad kommer få ett gäng nya multitouch-gester, bland annat en där du drar med fyra fingrar för att emulera hemknappen. Just denna funktion har redan lett till spekulationer om att Apple kan vara på väg att ta bort den fysiska hemknappen från framtida modeller.

Andra nyheter är fler inställningsmöjligheter för ljud när du får sms, och att det finns en chans att även iPhone kommer få videoeffekter precis som femte generations iPod Nano.

Läs också: Spår av nya iPad och iPhone 5