Årets största framgångssaga på App Store är onekligen Angry Birds, ett spel vi uppmärksammat vid åtskilliga tillfällen. Under året som gått har fler än 50 miljoner människor världen över laddat ner de ilskna fåglarna till sin iPryl eller Androidmobil.

Sajten Tech N’ Marketing har låtit intervjua finländaren Peter Vesterbacka, en av männen bakom det populära spelet.

- Ur ett utvecklarperspektiv kommer Apple att vara den främsta plattformen under en lång tid framåt, de har lyckats på så många sätt. De vet vad de gör och de styr dagordningen. Android växer, men det blir också allt mer komplext. Det stora problemet är inte fragmenteringen bland enheterna, utan fragmenteringen av ekosystemet. Så många olika butiker, så många olika modeller. Operatörer som blandar sig i upplevelsen igen. Öppet, men inte öppet på riktigt. Ett ekosystem centrerat kring Google. Och att ta betalt för innehåll fungerar helt enkelt inte på Android, säger Vesterbacka.

Vad gäller Nokia är han övertygad om att MeeGo är framtiden, men att det återstår att se hur stort det kan bli. Vesterbacka är även imponerad av HP:s WebOS, men just nu är den plattformen i stort sett ”irrelevant”.

Nyligen intervjuades Peter Vesterbacka även av Google. Så här lät det då: