Det finns många program som utger sig för att ”skanna” textsidor och göra om dem till exempelvis pdf-filer. Och visst, det kan vara smidigt att fota en sida text, skärpa upp den och vitbalansera optimalt för läsning. Men hur vore det att även kunna kopiera, editera och spara själva texten? Med Prizmo kan du göra just det. Prizmo är ett ocr-program, alltså ett program som tolkar ett foto av en text och gör om det till ”riktig”, redigerbar text.

Du tar en bild på antingen en tidningstext, ett visitkort, en räkning eller en whiteboard (det är alternativen som finns). Därefter optimerar du bilden genom att beskära den, vitbalansera, rotera och fixa perspektivet. Därefter utför Prizmo sin magi. Det ska sägas att det inte blir perfekt resultat. Men har du bra ljus blir det förvånansvärt ofta helt ok. Betalar du ytterligare 22 kronor kan du få texten uppläst av en av tre svenska röster.

Du kan skicka texten till Dropbox, maila den, köra den i Google Translate eller spara den till fotoalbumet. Och allt i mycket snygg förpackning.

Fakta: Prizmo
Version:  1.0.3
Pris: 75 kr
Prizmo på App Store

Betyg: