Michael Walkley på analysföretaget Canaccord Genuity förutspår att Apple kommer att sälja 6,3 miljoner iPad under december. Det är ökning från den tidigare prognosen på fem miljoner sålda enheter.

Enligt Michael Walkley representerade Apple 47 procent av vinsten på marknaden för mobila enheter under september. Han förutspår att Apple kommer att fortsätta att bli framgångsrikt på den mobila marknaden även nästa år.

– Baserat på fortsatt stark försäljning av iPad och iPhone tror vi att Apple kommer att behålla sin starka ställning vad gäller marknadsandelar inom mobila enheter fram till 2012, säger Michael Walkley enligt Macobserver.

Michael Walkley uppger att iPhone 4 just nu är den mest sålda mobiltelefonen hos den amerikanska mobiloperatören, AT&T. Detta trots lanseringen av Windows Phone 7 och prissänkningar av Blackberry.

Hans prognos för 2011 visar att Apple kommer att sälja 26,9 miljoner iPads och ha en marknadsandel på 48 procent bland surfplattor.

– Med tanke på Apples starka ekosystem av appar och iPads ledande utformning kommer konkurrenterna tvingas att prissänka sina surfplattor till cirka 200 dollar per enhet för att kunna konkurrera med Apple. Med dom priserna kommer det att blir svårt för dessa företag att nå tillräcklig vinst, säger Michael Walkley enligt Macobserver.