Utanför Macotekets butik M-Zone på Kungsgatan i Stockholm ringlade sig en kö längs vägen strax innan tolv på måndagsnatten. Trots omkring tio minusgrader har ett femtiotal personer samlats för att försöka få tag på de första enheterna av iPad som släpps i Sverige. Personalen gör sitt bästa för att förse kön med kaffe och pepparkakor.


Omkring 50 personer hade samlats utanför butiken trots att Macoteket inte ens lovat att det kommer finnas iPad när den öppnar.

Längst fram i kön hittade vi Johan och Olof Plym Forshell. De kände inte varandra innan men efter några timmar i kön har de hunnit prata en hel del.

– Jag kom förbi vid halv tio och då var det ingen kö. Så jag hann hem och hämta lite varmare kläder och var tillbaks vid fem i tio och hamnade ändå först, säger Olof.

En minut över tolv öppnar portarna och alla i kön kommer in i värmen. Johan blir en av de första som kommer ifrån kassorna med en helt ny iPad.

– Jag ska ha den i rent utbildningssyfte. Jag är musiker så jag ska använda den för noter och sådant, säger Johan.

– Jag har aldrig köat för någon av Apples prylar tidigare men det kändes som att den här releasen kommer att sälja slut och då får man vänta en månad till. Därför valde jag att stå här, säger Olof.