I stora annonser i flera tidningar samt på Media Markts sajt annonseras nu att försäljningsstarten för iPad är i natt efter klockan tolv. Flera varuhus runt om i landet kommer att ha nattöppet för att sälja iPad från klockan 00:01.

Tidigare har man kunnat köpa iPad i Sverige från bland andra Ellos och Webhallen, men det har rört sig om enheter importerade av butikerna själva från andra europeiska länder.

Media Markts marknadschef Johan Rosenblom bekräftar för MacWorld att det rör sig om en officiell svensk lansering av iPad. Men han kan inte garantera att lagrena räcker.

– Vi måste tyvärr räkna med att de kommer ta slut. Vi har ju naturligtvis signalerat till Apple att vi vill ha alla produkter vi kan få, säger Johan Rosenblom.

Kommer vi få se en situation likt när iPhone släpptes med långa väntetider?

– Det är för tidigt att säga.

Det finns ännu inga priser utlagda på sajten, men enligt obekräftade uppgifter till MacWorld kan vi räkna med ett pris som ligger ungefär tio gånger dollarpriset. Då får vi priser mellan ungefär 5 000 kronor för wifi-versionen med 16 GB upp till 8 300 kronor för 64 GB med 3g.

– Vi kommer att gå ut med priserna på sajten så fort vi får dem, säger Johan Rosenblom.

Enligt uppgift till MacWorld har även andra återförsäljare fått in iPad i lager så det lutar åt en bred lansering i morgon.

MacWorld har även fått indikationer på att andra Macåterförsäljare har nattöppet.