Känner du att du behöver träna din sångröst? Voice Tutors ambition är att göra just det. Men tyvärr har man inte lyckats göra appen så smart som den skulle kunna vara.

Ett program som ska träna rösten kan man tycka borde använda mikrofonen på din telefon. Men icke. Istället är Voice Tutor ett slags ljudbok med ett antal övningar i form av skalor och liknande. Det börjar med att du ska avgöra vilken karaktär din röst har. Då ska du sjunga efter en skala och sedan lyssna på några exempel för att se vilken rösttyp du ligger närmast. Men programmet analyserar inte din röst, utan du får själv avgöra vilken typ av röst du har, lite på en höft.

Själva övningarna är dessutom otydliga och svåröverskådliga. Bilder, är det för mycket begärt? Att programmet ska ha kapacitet att spela in din röst och analysera vågformen kanske är för avancerat, men det hade i alla fall känts lite revolutionerande. Som det är nu är Voice Tutor en instruktionsbok som pratar. Synd, eftersom den faktiskt kunde varit mycket mer än så.

Fakta: Voice Tutot
Version: 1.0.1
Pris: 38 kr
Voice Tuot på App Store

Betyg: