TVdags

Startvyn hos testets vinnare är en kortfattad sammanfattning av vad som just nu visas på dina kanaler, samt de nästkommande två programmen för varje kanal. Du befinner dig i vyn ”nu och strax”. Om du tippar enheten presenteras tablån i ett grafiskt schema. De program som du har lagt till som favoriter kommer att dyka i favoritlistan samma dag som de går på TV.

Under knappen ”kategorier” kan du bland annat se den uppskattade funktionen ”kvällens bästa filmer”, med betyg som huvudsakligen baseras på IMDB:s filmdatabas. Under knappen ”sök” letar du enkelt upp ett program och får veta när det sänds.

Uppdatering: Sedan testet gjordes har det även kommit en uppdatering med stöd för push-meddelanden, buggfixar och iPhone 4-anpassad grafik.

Fakta: TVdags
Version: 1.0.1
Pris: 7 kr
TVdags på App Store

Betyg:

TV-Guide Swe

När du öppnar appen för första gången kan du välja mellan nio vanliga kanalpaket från Com Hem, Boxer och Telia, alternativt så handplockar du de kanaler som du vill ska synas i din lista. Precis som i testets övriga appar listas kanalerna med de program som sänds just nu, följt av de två nästkommande programmen. För att få fram kanalens hela tablå måste du klicka på ett av programmen. Du kan därefter välja att se programmen för idag, i morgon eller i övermorgon, men sedan tar det stopp.

Knappen ”filmer” listar de filmer som visas idag och de nästkommande två dagarna, och knappen ”sport” fungerar på motsvarande sätt för sportsändningar. Det går dessvärre inte att ställa in påminnelser för kommande program, och vi är sammanfattningsvis inte överdrivet imponerade, speciellt med tanke på priset.

Fakta: TV-Guide Swe
Version: 1.1
Pris: 28 kr
TV-Guide Swe på App Store

Betyg:

tv.nu

Det första som sker när du öppnar tv.nu är att appen ber om tillåtelse att skicka push-notiser. Undertecknad klickar ”OK”, och möts av en lista på 18 TV-kanaler och en överdimensionerad reklambanner. De förinställda kanalerna går att utöka till omkring 150. Klickar du på någon av kanalerna öppnas en veckolång tablå. För att få mer information om ett specifikt program klickar du på programmet. I den här vyn kan du också lägga till en programpåminnelse som dyker upp som en push-notis 5, 15 eller 30 minuter före sändningens början.

Föredrar du att få tablån presenterad på samma sätt som i tidningen tippar du enheten åt sidan. Vi saknar en knapp som visar vilka filmer som går på TV i kväll, i nuläget presenteras tablån endast med en tid och en titel. Vi saknar också möjligheten att bokmärka program.

Fakta: tv.nu
Version: 2.1.2
Pris: Gratis
Tv.nu på App Store

Betyg:

TV-Guide Sverige

När vi bestämde oss för att jämföra de fyra TV-tablåpresentatörerna på AppStore med varandra så kunde vi inte ana att den här appen, med den fullt godkända gröna logotypen, var lillebror till TV-Guide Swe. Det visar sig alltså att TV-Guide Swe är den reklamfria versionen av TV-Guide Sverige. De båda guiderna är identiska, bortsett från att TV-Guide Sverige innehåller en reklambanner.

Vi uppskattar möjligheten att kunna välja startvy, så att den som är filmintresserad omedelbart hamnar på listan över dagens filmer. Avsaknaden av betygsystem för filmer är ett minus, liksom avsaknaden av påminnelsefunktion för TV-program. Funktionen ”språkstöd” innebär endast att det fåtal knappar som finns i applikationen ändras till engelska, all text i tablån kommer fortfarande att visas på svenska.

Uppdatering: Version 1.5 släpptes nyligen, med stöd för påminnelser.

TV-Guide Sverige
Version: 1.4
Pris: Gratis
TV-Guide Sverige på App Store

Betyg: