Har du väntat ivrigt på nya iOS 4.2 bara för att inse att du inte kan installera direkt eftersom du vill köra din iPhone eller iPod Touch jailbreakad? Som tur är för dig har iPhone Dev Team redan släppt den första lösningen för detta.

Redsnow 0.9.6b4 har släppts och kan jailbreaka samtliga nuvarande skärm-bestyckade iOS-apparater (Apple TV har ett egen jailbreakprogram). De nyare (alla som lanserats sedan iPhone 3GS uppdaterades med ny bootrom-mjukvara) låses dock upp med en så kallad ”tethered”-metod, vilket innebär att du varje gång du startar om apparaten (till exempel efter att batteriet tagit slut) måste koppla in den i Macen och starta via Redsnow.

iPhone, iPhone 3G, iPod Touch och iPhone 3G/iPod Touch 2G från tidiga tillverkningsomgångar (innan Apple hann uppdatera bootrom-versionen) kan däremot låsa upp fullständigt.

iPhone Dev Team varnar användare som förlitar sig på sim-upplåsning, då det ännu inte finns en lösning för detta. En ny version av Ultrasnow för iPhone 3G och 3GS väntas komma riktigt snart, men för iPhone 4 ser det värre ut.