Apple har de senaste åren tjänat drivor med pengar, så mycket att företaget idag sitter på 51 miljarder dollar (cirka 350 miljarder kronor) och inte ett öre i skulder. Så vad tänker Steve Jobs & Co göra med alla pengarna?

Vid den senaste kvartalsrapporten sa Jobs att man inte tänker göra en massa små uppköp. Istället tror han att en riktigt stor och fantastisk möjlighet kommer öppna sig, och då gäller det att slå till. Enligt ett nytt rykte som börjat cirkulera kan denna möjlighet vara ett köp av japanska elektronik- och filmjätten Sony.

Sonys börsvärde ligger idag strax under 34 miljarder dollar, vilket gör det fullt möjligt för Apple att köpa företaget utan att ta till aktier eller skuldsätta sig, men det finns ändå många käppar som kan hamna i hjulet innan en sådan affär går i lås.

För det första är Sony ett riktigt stort företag med sin egen utpräglade kultur, vilket kan göra det väldigt knöligt att sammanföra de båda företagen. För det andra är den japanska företagskulturen starkt emot så kallade fientliga övertaganden, vilket det med största sannolikhet skulle röra sig om.