Air display
Att använda iPad som extra skärm till datorn känns som den mest naturliga saken i världen. Apple har ingen egen lösning på detta, men Air display funkar utmärkt. Eftersom den går över wifi finns vissa eftersläpningar, men att ha textdokument, Adium, iTunes eller något annat statiskt på extraskärmen är suveränt.
Pris: 75 kr Länk: korta.nu/4654

Instapaper
Det här programmet har vi redan hyllat till iPhone och det blir naturligtvis ännu bättre med iPadens större skärm. Med hjälp av en bokmärkeslänk i din webbläsare sparar du texter du vill läsa senare. Ändra typsnitt, spaltbredd, storlek på texten och bakgrundsfärg så utformar du läsupplevelsen som du själv vill.
Pris: 38 kr Länk: korta.nu/1688

Sketchbook Pro
iPad är en perfekt ritplatta och målarprogrammen är många. Vår favorit är Sketchbook Pro. Programmet har flera olika penslar, lagerhantering, möjlighet att måla på fotografier och mycket annat. Dessutom är gränssnittet smidigt och snyggt. Programmet finns även i en version till iPhone.
Pris: 55 kr Länk: korta.nu/099a

Looptastic HD
Looptastic till iPhone är ett etablerat koncept och den första versionen till iPad är suverän. Du mixar själv ihop låtar med hjälp av byggstenar i form av basgång, melodi, trummor och så vidare. Du kan lägga på effekter, sampla, spela in dina mixar och köpa nya låtar. Allt i ett snyggt och lättjobbat paket.
Pris: 109 kr Länk: korta.nu/3b8e

Board box
Med sin storlek är iPad betydligt mer social än iPhone. Ett exempel på detta är alla brädspel som finns. Board box är ett av de bättre. Här finns klassiker som schack, Dam, Othello, Go och många andra. Allt paketerat på ett snyggt, retroaktigt sätt med många inställningsmöjligheter.
Pris: 28 kr Länk: http://korta.nu/0b98

Early edition
Early Edition är en rss-läsare som presenterar nyheter, Twitter-feeds, Google Reader och annat som går att rss-syndikera på ett tidningsliknande sätt som känns funktionellt och stiligt. Hittar du en intressant artikel kan du även spara den till Instapaper, mejla den eller öppna den i Safari.
Pris: 38 kr Länk: korta.nu/2ef7

iTeleport
Med iTeleport får du tillgång till din dator var som helst i världen. Anslut till din dator över nätet och se exakt vad som finns på skärmen och styr mus och tangentbord från din iPad. Du kan starta program, se på film, surfa på nätet (nåja, det blir kanske lite meta...) eller vad du vill. Funkar även på iPhone.
Pris: 189 kr Länk: korta.nu/166d

Comic Zeal
iPaden spåddes ge ett uppsving för det digitala serieläsandet och tittar du på antalet serie-appar verkar det stämma. Comic Zeal har hängt med länge och känns moget i utförandet. Dessutom kan du läsa egna, nedladdade serietidningsfiler i programmet och är inte bunden till en specifik butik.
Pris: 55 kr Länk: korta.nu/a8b0

Aurora Sound Studio HD
Ni som gillar musikprogram á la Tone matrix och Tenori On får ert lystmäte på iPad. Vi passar på att tipsa om lyxvarianten Aurora Sound Studio HD. Det är ett helt musikskaparprogram uppbyggt kring systemet med ljudmatrisen. Snyggt, välljudande och fullt av funktioner.
Pris: 299 kr Länk: korta.nu/5b6d

Simple note
Vi avslutar med ett simpelt, gratis litet smart program för dig som vill göra snabba anteckningar. Simple note har vi tipsat om även till iPhone, men det är ännu bättre till iPad. Dina anteckningar är alltid synkade med webbtjänsten och telefonen och om du vill kan du köpa till extrafunktioner.
Pris: gratis Länk: korta.nu/a3d6