Enligt en ny undersökning från Nielsenwire är det endast två tredjedelar av iPadanvändarna som laddat ner program från App Store. Resten nöjer sig med de tretton appar som följer med pekplattan.

Med tanke på att det finns över 300 000 program på App Store, varav fler än 30 000 är speciellt anpassade för iPad, kan man ställa sig frågan varför så många avstår från att ladda ner från programbutiken.

En tänkbar anledning är att många användare inte vet om att man kan skaffa ett konto utan att ange betalkort. Om du tillhör just denna kategori är det bara att följa instruktionerna på Apples webbplats.


Nej, man måste inte ange betalkort för att skaffa ett iTuneskonto.

Ungefär vart fjärde program på App Store är gratis, resten kostar pengar. Vill man köpa program trots att man inte har något betalkort köper man helt enkelt ett presentkort för iTunes Store på exempelvis Pressbyrån eller 7-Eleven.

Uppdatering 26 oktober:

Uppenbarligen var något fel med underlaget, för nu har Nielsen publicerat nya siffror som visar att det endast är nio procent av iPadanvändarna som inte laddat ner program från App Store.