Skönheten visar sig på insidan

När vi slår på Air Phone möts vi av en välkomstskärm som påminner om det första spelet till Nintendos 8-bitars spelkonsol. En härlig retrokänsla blandat med asiatisk karaokekultur när den är som bäst.
Air Phone har visserligen en tryckkänslig bildskärm men den är så långt ifrån iPhone att det är svårt förstå att det går att tillverka något så dåligt. Skärmytan är gjord av plast som viker sig fogligt varje gång vi försöker trycka på objekten skärmen.

Hemmenyn ser ungefär ut som den på iPhone, med den lilla skillnaden att upplösningen påminner om en Casioklocka från 80-talet. Eftersom det självklart inte går att ladda ned applikationer från Apples App store så har tillverkarna försökt att packa in så många program som möjligt.

Här finns allt från fm-radio, sms, anteckningar till miniräknare. Miniräknaren är dessutom nästan den enda applikation som faktiskt fungerar.

Genom att svepa med fingrarna ska det även gå att växla mellan olika hemskärmar, precis som på iPhone. Dessvärre fungerar den svepande gesten inte i nio fall av tio. Tryckkänsligheten är dessutom så dålig att vi tvingades använda en penna eller liknande föremål för att ens kunna utföra något på skärmen.

Längst ned på skärmen finns en ikon som heter Safari. När vi klickar på den så laddas istället mms-applikationen. Logiskt. Efter ihärdiga försök kunde vi varken få telefonfunktionen, trådlöst internet eller sms att fungera.