Inom loppet av några timmar efter att Apple i går kväll släppte iOS 4.1 för iPhone och iPod lyckades hackare hitta ett nytt säkerhetshål i operativsystemet. Det nya säkerhetshålet ligger i den rom-krets som används av alla enheter som kör iOS och som sålts efter november förra året.

Säkerhetshålet upptäcktes först av hackaren Pod2g från hackargruppen Chronic Dev Team och bekräftades sedan av Musclenerd på den välkända hackargruppen iPhone Dev Team, samma grupp som ligger bakom Pwnage Tool.

Något verktyg för att utföra ett jailbreak på iOS 4.1 finns ännu inte och iPhone Dev Team uppmanar användarna att hålla sig ifrån iOS 4.1 tills mer information finns tillgänglig. Ett verktyg för att utföra jailbreak på iOS 4.1 kommer att släppas så fort säkerhetshålet har testats ordentligt.

Det ironiska med det nya säkerhetshålet är att det uppstod efter att Apple uppdaterade mjukvaran på rom-kretsen till iPhone för att kringgå ett tidigare hack som kallades 24kpwn.

Samtliga iPhone, iPod och iPads som skeppats sedan november förra året har det nya säkerhetshålet. Eftersom rom-kretsen inte kan uppdateras med hjälp av en programuppdatering så verkar det som om Apple inte kommer att kunna stoppa den metod som upptäcktes under gårdagen.