Steve Jobs meddelade förra veckan att iOS 4.1 för iPhone kommer att släppas någon gång under denna vecka. Ett misstag på Apples webbplats i Storbritannien bekräftade i helgen att uppdateringen kommer att släppas under onsdagen.

På Apples brittiska webbplats stod det under helgen att iOS 4.1 kommer att bli tillgänlig för nedladdning den 8 september. Meddelandet togs senare bort och ersattes med ett ”Kommer snart”.

Det är dock inte känt vilken tid uppdateringen kommer att finnas tillgänglig under dagen.

Bland nyheterna i iOS 4.1 finns bland annat möjligheten att ta så kallade hdr-bilder direkt i kameraapplikationen. Hdr (high dynamic range) är en teknik som sammanfogar flera bilder med olika ljusstyrka för att skapa bättre kontrast och dynamik i bilderna.

Dessutom kommer Apple i och med iOS 4.1 att lansera den nya speltjänsten Apple Game Center. Den nya speltjänsten ska bland annat göra det enklare för spelutvecklare att skapa nätverksspel där användarna kan spela mot varandra över internet.

Framförallt användare av iPhone 3G har sett fram emot den nya uppdateringen då iOS 4 har fått stark kritik för dålig prestanda på den äldre modellen av iPhone. Enligt nyhetstjänsten Lifehacker som provat en testversion av iOS 4.1 har prestanda förbättrats något för iPhone 3G.

På bloggen MWD kan du läsa ett ingående test av alla nyheterna i iOS 4.1. MacWorld kommer att skriva mer om uppdateringen så fort vi lagt händerna på den.

IDG News