Enligt en ny rapport från den amerikanska investmentbanken Morgan Stanley har Apple ökat produktionstakten på iPad från en miljon exemplar i månaden till det dubbla. Enligt analytikern Katy Huberty vill Apple dessutom öka takten ytterligare för att i slutet av året nå tre miljoner exemplar i månaden, rapporterar Digital Daily.

Siffrorna kan ställas i relation till de prognoser som gjordes innan pekplattan började säljas i april. Då trodde exempelvis Needham & Company och Forrester Research att iPad maximalt skulle sälja 2-3 miljoner exemplar under hela 2010.

Den välkände krönikören John C. Dvorak förutsåg till och med att iPad skulle bli en ordentlig flopp:

- Nu när allt väsen har lagt sig kring Apples iPad kan vi ta en objektiv blick på enheten och dra slutsatsen att den inte kommer påverka marknaden på samma sätt som iPhone, skrev Dvorak självsäkert i Marketwatch den 29 januari.

Som de tre främsta orsakerna till att iPad skulle floppa nämnde Dvorak avsaknad av pekpenna och kamera samt att man inte kan installera vanliga Macprogram. Men han dissade även avsaknaden av telefonfunktion och den bristfälliga multitaskingen.

- I själva verket är det inget annat än en jättestor iPod Touch.