Först ut var nya iPod Shuffle som bjuder på en helt ny design och upp till 15 timmars batteritid. Antalet färger är fem och priset sänks till 479 kronor. Lagringsutrymmet är 2 gigabyte.


Så här ser nya iPod Shuffle ut.

Därefter kom nya iPod Nano som ser ut precis som de bilder som florerat de senaste dagarna. Med andra ord bjuds vi på en minimal pekskärm som tillåter multitouch.


Nya iPod Nano finns i sju olika färger.

Apparaten erbjuder även inbyggd FM-radio och ett antal medföljande appar som Klocka och Bilder. Antalet färger är sju och priset blir 1 595 kronor för modellen med 8 gigabyte och 1 895 kronor för modellen med 16 gigabyte. Batteritiden sägs vara uppemot 24 timmar. På minussidan kan nämnas att den inbyggda videokameran tycks ha försvunnit i samband med storleksminskningen. Inte heller kan man se filmer eller tv-serier längre.


Steve Jobs avslöjade att nya iPod Nano lämpar sig som armbandsklocka, så någon separat "iWatch" lär vi inte få se.

Vad gäller iPod Touch är den nya modellen betydligt tunnare än nuvarande modell. Dessutom bjuds vi på högre upplösning (960x640 eller 326 ppi), Apple A4, gyro och inbyggda kameror för videosamtal (Facetime) och videoinspelning (720p). Vad gäller stillbilder tycks det tyvärr vara maximalt 960x720 som gäller, något som motsvarar 0,7 megapixlar.


Använd Facetime för videosamtal med andra användare av iPhone eller iPod Touch.

Tre modeller av iPod Touch släpps, 8 gigabyte för 2 295 kronor, 32 gigabyte för 3 095 kronor och 64 gigabyte för 4 095 kronor. (Fördelen jämfört med iPhone 4 är att man slipper teckna abonnemang).


Så här ser det nya utbudet ut.

Någon uppgradering av iPod Classic nämndes inte, så den modellens dagar är nog räknade. Den som vill kan dock fortfarande köpa den gamla 160-gigabytemodellen på App Store.