Webbläsaren är utan tvekan den mest centrala delen i vårt datoranvändande. I dag gör vi i stort sett allting i webbläsaren, från planlöst surfande till högkreativt arbete i form av uppslagsverk, e-post och avancerade molntjänster.

De första webbläsarna som släpptes för snart 20 år sedan var väldigt enkla program som inte gjorde så mycket annat än erbjuda ett passivt fönster till internet. Saker och ting har förändrats och framför allt Firefox har legat i framkanten vad gäller utveckling och nytänkande.

Vad Firefox gjorde som revolutionerade webbläsarna var att öppna upp möjligheten att utveckla tilläggsprogram. Tack vare tilläggs-program är användarna inte längre begränsade till webbläsarens standardfunktioner utan kan välja mellan tusentals tillägg som utökar webbläsarens funktioner.

De andra tillverkarna var inte sena att hänga på och Google släppte för inte så länge sedan den skarpa versionen av Chrome för Mac som nu har fullt stöd för tilläggsprogram.

Även Apple har äntligen insett nyttan av med tilläggsprogram och har i och med Safari 5 öppnat upp ett ordentligt stöd för dem. Utvecklingen bland webbläsare det senaste året har gått otroligt snabbt och vi har nu större valmöjligheter än någonsin.

MacWorld har sammanställt de bästa tipsen och tilläggsprogrammen för de tre största webbläsarna. Följ våra tips så kommer relationen med din webbläsare att bli bättre än någonsin.

Sida 1 / 4

Innehållsförteckning