1. Så fixar du lyxmacen gratis.
Piratkopiering skrivs det mycket om, men nu visar vi hur du skaffar en gratis Mac! Stor special med lista på de sämst bevakade kontoren, guide till de vanligaste larmtyperna, test av metallsågar samt intervju med Macprofilen Hälar-Hasse. Dessutom: advokatens bästa tips för polisförhöret.

2. Geocaching med Thomas Quick.
Geocaching är en växande hobby, och det förvånar inte oss – vem tycker inte om att leta efter nedgrävda skatter? Vi låter proffsgeocacharen Thomas testa de bästa iPhone-apparna samt tipsa om sina bästa fyndplatser. Vi tipsar även om bra antecknings-appar, för dig som har dåligt minne.

3. Teknikspecial: Första hjälpen!
Macen har räddat dig från Windows, men visste du att den kan rädda ditt liv? Vi visar hur du lägger första förband med en iPad, använder en usb-kontakt som provisorisk tandlagning och lär dig att bygga en enkel apparat för blodtransfusion av fläkten i din Macbook Pro.

4. Odla med Excel.
Praktiskt steg-för-stegguide för dig som vill slippa röran i odlingsrummet. Med Excel håller du enkelt reda på han- och honplantor, fixar diagram för gödning, belysning och framförallt ventilation och håller statistik över skördarna. Och du ser direkt hur mycket intäkter varje planta gett dig.

5. Så installerar du Internet Explorer.
Safari och Firefox i all ära – men vi visar hur du med ett par enkla hack får marknadsledande IE att funka i OS X. Nu kan du också njuta av häftiga add-ons, unik sidrendering, coola ”runtime errors” och slipper se de där jäkla CSS-designade sidorna som ingen läser ändå.

6. Den Gröna Datorn.
Gå med i miljörörelsen och återvinn din Mac själv! Vår superguide visar hur lätt du plockar isär en gammal Mac och identifierar miljöfarliga ämnen som arsenik och kvicksilver utan några andra verktyg än tunga och näsa. Innehåller även en lista på alla återvinningstationer med wifi-hotspots.

7. Ge igen med besked.
Alla har vi någon gång bankat på tangentbordet i frustration när Macen inte gör som vi vill. Men det är verkningslöst. Här är artikeln som avslöjar datorns riktigt svaga punkter. Proffstips från väktare som visar hur du sänker datorn utan att det syns på utsidan.

8. Bästa utlandsbanken.
Drömartikeln för alla som vill få pengarna att räcka lite längre. Vi reder ut offshore banking, skalbolag och exportregler samt testar utländska nätbanker i jakten på det säkraste sättet att flytta pengar utan att skattmasen lägger sig i. Dessutom: iPhone-appen som hittar snabbaste flyget till Brasilien.

9. Lär dig klippa hemvideos.
På 60- och 70-talen satte gladporren Sverige på kartan och hela världen kunde säga ”I’m Inga from Schweeden”. Nu är det dags för oss att erövra nätet! Steg-för-stegguiden visar hur du klipper din egen video, lägger in soft musik och laddar upp på nätets alla webbtjänster. CD-ROM medföljer!

10. Switcha till PC.
Den totala guiden med allt du behöver veta. Ur innehållet: Så konfigurerar du BIOS. Saker du kan göra medan Windows skannar hårddisken. Saker du kan göra för att få Windows att starta om. Saker du kan göra medan Windows startar om. Saker du kan göra när Windows inte startar.